Hvad vil du søge efter?

Blog

5 grundlæggende it-sikkerhed tips, du skal gøre brug af

27 oktober, 2020

Vi har tidligere skrevet om 7 smarte it-sikkerhedstips, du skal læse, før du tager på ferie (læs her), men det er mindst lige så vigtigt også at beskytte dine egne og din virksomheds data under arbejdsdagen.

Globalisering og teknologiudvikling har medført behovet for os, at konstant have adgang til information fra forskellige steder. Dette øger risikoen for, at uautoriserede personer får fat i disse oplysninger. Sådanne angreb på virksomheden kan resultere i store økonomiske tab, og måske endnu værre, et tab af omdømme. Dette kan medføre, at din virksomhed ikke længere betragtes som pålidelig, og dermed mister kunder.

Det er derfor meget vigtigt for alle virksomheder, at kundeinformation, betingelser, strategier og anden information havner i de forkerte hænder.

Vi har samlet 5 vigtige (og enkle) it-sikkerhedstip, du skal følge på din arbejdsplads:

1. Lås din skærm!
Husk altid at låse skærmen på din pc, når du forlader din arbejdsplads. Altid. Hver gang. I Windows er den nemmeste måde at holde Windows-tasten nede, mens du trykker på “L”. På Mac er der flere måder, du kan gøre dette på. Find den måde der passer dig bedst her. 

2. Overvej gennemsigtighedsfilteret!
Vær opmærksom på, hvad andre kan se på din skærm, og overvej at sætte filtre på din pc-skærm, for at gøre det vanskeligere for fremmede at se over skulderen. Ikke alle oplysninger er beregnet til alle.

3. Har du en opdateret sikkerhedsløsning?
Sørg for, at du har en opdateret sikkerhedsløsning på din pc.

4. Opdater din software regelmæssigt!
Installation af opdateringer er en forebyggende foranstaltning. Dette gælder for apps, browsere og operativsystemer. Udviklere arbejder konstant på at opdage og rette fejl, og derefter offentliggøre opdateringer. Hvis opdateringen ikke er installeret, og fejlene ikke er rettet, risikerer du, at disse fejl og sikkerhedshuller udnyttes af hackere. Den nemmeste ting er at vælge automatiske opdateringer, hvor det er muligt.

5. Vær forsigtig med usikre e-mails
Hvis du modtager en e-mail, som du er usikker på, skal du slette den! Det kan ligne en legitim e-mail fra en kollega, der beder dig om at klikke på et vedhæftet link, men hvis du klikker på et link eller åbner en vedhæftet fil, kan alle lukkes ude fra din virksomheds systemer eller i værste fald din enhed.

IT-sikkerhedskultur
I dag er informations- og kommunikationsteknologi grundlaget for de fleste virksomheder og med god grund. En virksomheds information og intellektuel ejendom er det, der giver en konkurrencemæssig fordel, uanset om det er procesbeskrivelser, designplaner, forhandlingsgrundlag eller andre private dokumenter med følsomme oplysninger.

Det er derfor meget vigtigt, at du opretholder en høj standard for informationssikkerhed i din virksomhed.

Hvis du har brug for mere information om, hvordan Pedab Security kan hjælpe dig med it-sikkerhed, er du meget velkommen til at kontakte os.