Hvad vil du søge efter?

Blog

7 forskellige type hackere du bør kende

18 oktober, 2019

7 forskellige type hackere du bør kende

Hackernes motivation er meget varieret, lige fra at være idealistisk til industriel spionage eller organiseret kriminalitet. Ordet hacker betyder ikke nødvendigvis, at man er en kriminel. Nogle hackere har gode intentioner og informere virksomhederne, hvis de kommer igennem deres systemer, mens andre hacker for at opnå en økonomisk gevinst. Ved at kende de forskellige typer hackere der findes, kan du bedre finde ud af og forstå, hvordan du bedst beskytter din virksomhed for at holde dem ude.  

Script kiddies 

Dette udtryk bruges ofte af amatørhackere, der ikke er interesseret i kodningsfærdigheder. Disse hackere henter normalt enkle værktøjer eller koder skrevet af andre udviklere og hackere. Deres primære mål er ofte spændingen i at imponere venner eller få opmærksomhed. 

Hacktivists 

Hacktivisterne har stærke og mere definerede motiver for deres handlinger, de er online-versionen af en aktivist. En hacktivist er en hacker eller en gruppe anonyme hackere, der tror, de kan skabe social forandring. De hacker ofte regeringen og organisationerne for at få opmærksomhed. Formålet med deres angreb er ofte at få reklame som et resultat af angrebet. 

Ondsindet insider eller whistleblower 

Dette kan være en irriteret medarbejder eller en insider der er blevet ansat for at indsamle virksomheds- eller handelshemmeligheder. Disse hackere udnytter deres lette adgang til informationerne og deres rolle i virksomheden til at hacke systemet med ondsindede intentioner. 

Stat sponsorerede hackere 

Disse hackere er ansat af statslige eller nationale myndigheder for at ‘snuse’ rundt og trænge ind i interne systemer for at få adgang til fortrolige oplysninger. De har ofte uendeligt store budgetter og ekstremt avancerede værktøjer til rådighed. 

”Hvid hat” hackere 

Hackere er ofte inddelt efter forskellige hatte, hvor ”white hat”, ”black hat” og ”grey hat” er de mest almindelige.  

”Hvid hat hackere betragtes som venlige og etiske hackere. De hacker sig ind i systemerne med en god hensigt om at finde sårbarheder, og med det formål at hjælpe med at fjerne vira og malware fra systemerne. En ”hvid hat” hacker kan også give beskyttelse mod ondsindede hackere eller andre ondsindede cyberkriminelle. Hvid hat hackere har god indsigt i programmerings- og sikkerhedssystemer og god viden om, hvordan netværk og operativsystemer fungerer. 

”Grå hat” hackere 

”Grå hat” hackere har blandede intentioner. De ønsker ikke at skade nogen, når de leder efter fejl og mangler, men de giver ikke nødvendigvis besked til systemejeren om de fejl, de finder. Et eksempel på dette er, at de hacker sig ind i et system med det formål at underrette ejeren om det, men kun hjælpe med at udbedre sikkerhedsbrudene, hvis de bliver betalt for det. 

Grå hat hackere gør det ikke nødvendigvis for at opnå egen gevinst, og kan derfor ikke kategoriseres som sort hat hacker. På den anden side er de ikke autoriserede til at hacke sig ind i organisationens system, og kan derfor heller ikke kaldes en hvid hat hacker. 

”Sort hat” hackere 

Denne type hacker er dem du skal tage dig i agt for, da de har ondsindede intentioner med deres hacking. De cyberangreb, som omtales i nyhederne, er foretaget af denne type hacker.  En sort hat hacker kigger efter svagheder i enkeltpersoners computere, organisationer og banksystemer. De bruger alle smuthuller, de kan finde, så de kan hacke ind på dit netværk med det formål at ødelægge, ændre eller stjæle data. Denne type hackere ønsker at holde deres hacking skjult i modsætning til ”hvid hat” eller ”grey hat” hackere som har gode intentioner og fortæller ejeren om deres fund af sikkerhedsbrister. 

 

Kilde:
https://www.malwarefox.com/types-of-hackers/