Hvad vil du søge efter?

Blog

7 forskellige typer af hackere, du skal kende til

13 oktober, 2020

Hackers motivation kan være alt fra idealister til industriel spionage og organiseret kriminalitet. Således betyder udtrykket hacker ikke en kriminel eller uansvarlig person. Nogle har gode intentioner og fortæller virksomheder, at de kommer gennem deres systemer, mens andre hacker for deres egen økonomiske gevinst. Ved at forstå de forskellige typer hackere, der findes derude, kan du også forstå, hvilken beskyttelse du har brug for for at holde dem ude.

Script kiddies
Dette udtryk bruges ofte af amatørhackere, der ikke bryder sig meget om kodninger. Disse hackere downloader normalt enkle værktøjer eller koder skrevet af andre udviklere og hackere. Deres primære mål er ofte spændingen, at imponere venner eller få opmærksomhed.

Hacktivister
Hacktivisterne har noget stærkere og mere definerede motiver for deres handlinger – dette er den online version af en aktivist. En hacktivist er en hacker eller en gruppe af anonyme hackere, der tror, ​​de kan yde social forandring. Disse hackere går ofte regeringen og organisationer for at få opmærksomhed eller vise utilfredshed. Formålet med deres angreb er ofte at få omtale som et resultat af angrebet.

Ondsindet Insider eller whistleblower
Dette kunne være en nagende medarbejder eller en rivaliserende medarbejder til at opsnuse modstandernes forretningshemmeligheder for at holde sig på toppen af ​​spillet. Disse hackere kan drage fordel af deres nemme adgang til information og rolle i virksomheden til at hacke systemet.

Statssponsorerede hackere
Disse er ansat af deres statslige eller nationale myndigheder til at “snuse” rundt og trænge ind i sikkerheden for at få fortrolige oplysninger fra andre regeringer. Disse har uendeligt store budgetter og ekstremt avancerede værktøjer til rådighed.

White-hat hackere
Desuden deles hackere ofte ved at tildele dem forskellige hatte. Vi vil nu gennemgå tre af disse hatte, der beskriver formålet med de forskellige grupper: hvid, grå og sort.

White-hat-hackerne betragtes som venlige og etiske hackere. De hacker sig ind i dine systemer med en hensigt om, at finde sårbarheder, og hjælpe dig med at fjerne virus og malware fra dine systemer. De giver beskyttelse mod Black hat-hackere og andre ondsindede cyberkriminelle. White hat-hackere har god indsigt om programmering og sikkerhedssystemer, og god viden om, hvordan netværk og operativsystemer fungerer.

Grey-hat hackers
Grey-hat hackere har blandede intentioner. De ønsker ikke at skade nogen, når de er på udkig efter fejl og mangler, men de underretter muligvis ikke de fejl, de finder, til ejerne af systemerne. Et eksempel på dette er, at de kan hacke sig ind i et system med den hensigt at underrette ejeren, men kun rette det, hvis de får betaling. 

Grey hat-hackere bruger ikke deres færdigheder til deres egen gevinst, og bliver heller ikke en Black hat-hacker. Men da en Grey hat-hacker ikke har tilladelse til at hacke organisationens system, kan han eller hun ikke kaldes en White hat-hacker.

Black-hat hackere
Denne type hacker skal man bekymre sig om, fordi de har en ondsindet hensigt. De cyberangreb, du hører om i nyhederne, er lavet af denne type hacker.

En Black hat-hacker ser efter svagheder i enkeltpersoners computere, organisationer og banksystemer. De bruger alle smuthuller, de finder, så de kan hacke sig ind på dit netværk for at ødelægge, ændre eller stjæle data. Denne type hacker ønsker at holde det mest skjult, i modsætning til White hat eller Grey hat-hackere.

Kontakt os for mere information om, hvordan du opretholder din virksomheds it-sikkerhed!