Hvad vil du søge efter?

Blog

Find svaret i dine data. Kom i gang med DataForBusiness

12 december, 2019

DataForBusiness er et værktøj, der via en survey og intuitive dashboards giver virksomheder et overblik over deres databaserede udviklingsmuligheder, samt muligheden for at benchmarke deres forretning op mod andre virksomheder.

Dansk Industri, CBS, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet er de bærende kræfter bag DataForBusiness. Formålet er at hjælpe virksomheder med at kortlægge deres modenhed i forhold til at skabe datadrevet vækst og hjælpe dem i gang. 1100 danske virksomheder har takket ja til at gennemføre forløbet, og best practices er nu etableret.

Digitalt værktøj kortlægger datamodenheden

DataForBusiness giver gratis adgang til et digitalt værktøj, der kan kortlægge din virksomheds datamodenhed. For din virksomhed betyder det, at du vil få et her og nu overblik over din virksomheds evne til at udnytte data og få indsigt i, hvor jeres eventuelle udfordringer er lokaliseret, og hvordan du kan sætte ind for at skabe forandringer og vækst. Samtidig kan du benchmarke din virksomhed op imod andre ligende virksomheder, så du ved, hvad konkurrenterne foretager sig for at blive mere digitale og udnytte mulighederne i data.

Værktøjet og modellen giver organisationer en indsigt, der gør det muligt at identificere oplagte indsatsområder, og dermed mulighed for reelt at skabe forandring og handle strategisk på området.

Det er nemt at komme i gang med DataForBusiness med disse 3 trin:

  • Kortlæg: Organisation, teknologi, ressourcer, muligheder, barrierer
  • SWOT overblik: Dynamisk afrapportering, potentiale map, branche benchmark, gap analyse
  • Take action: Individuel feedback, projekt- og handlingsplaner

Pedab hjælper dig i gang med DataForBusiness

Pedab har siden 2018 spillet en central rolle i DataForBusiness-regi. Vi har fulgt projektet fra dets spæde start som forskningsprojekt, og vi har drevet flere projekter og workshops baseret på DataForBusiness-værktøjet. Vores primære formål med at engagere os i DataForBusiness er, at hjælpe vores kunder og partnere med at skabe “digital konkurrenceevne”.

Baseret på vores erfaringer, anbefaler vi, at du inddrager en sparringspartner i processen. Du er naturligvis velkommen til at selv at udfylde undersøgelsen online, men ved at inddrage Pedab i forløbet kan vi:

  • Guide dig igennem spørgeskemaet.
  • Analysere på svarene.
  • Rådgive i forhold til, hvilke actions du bør tage.
  • Udarbejde en konkret handlingsplan.
  • Samle det rette team af teknologileverandører og partnere.

Vi trækker desuden på et omfattende økosystem af teknologi- og løsningsleverandører, partnere og eksperter, når vi har identificeret, hvem og hvad en virksomhed har behov for at have med i kufferten på sin digitale rejse. Alt sammen med det formål at komme hurtigt frem til værdiskabelse på en tryg og sikker måde.

 

Klik her  – og få hjælp til at komme med på rejsen mod datadrevet vækst

 

Du er også velkommen til at kontakte Jens von Arenstorff direkte:

Jens von Arenstorff på e-mail jens.arenstorff@pedab.com eller telefon 31 36 00 69.

 

Hvad er DataForBusiness? DataForBusiness har et overordnet mål om at styrke dansk erhvervsliv. Det er et initiativ skabt af forskere, erhvervsinteresser, virksomheder og certificerede rådgivere med det formål at forbedre danske virksomheders konkurrencevne via datadrevet vækst. Dansk Industri, CBS, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet er blandt de bærende kræfter i initiativet. De har bl.a. drevet forskningen og bidrager med troværdighed og transparens. Networked Business Initiative bygger broen mellem forskning og praksis og omsætter forskningen til dialog, måling og benchmarking.

IBM har teknologien og løsningerne til at understøtte digital transformation og optimal udnyttelse af data. Blandt andet kan kunstig intelligens som IBM Watson skabe indsigt i både strukturede og ustrukturede data. Vil I i gang kan IBM også tilbyde et garage forløb, hvor al snakken om data kan blive til konkrete ideer.