Hvad vil du søge efter?

Blog

Huller i den digitale bevidsthed

19 august, 2019

Den buldrende digitalisering kan få en alvorlig slagside, hvis virksomhedsledere ikke er bevidste om den konstant stigende it-sikkerhedsrisiko og virksomhedens eventuelle kompetencemangel på dette område. Ansvaret for dette ligger hos virksomhedslederen og direktørerne. Ansvaret kan ikke uddelegeres, men arbejdet kan udføres af andre.

Den manglende bevidsthed om, hvem har ansvaret for it-sikkerheden medfører store huller i organisationen. Derfor bliver det muligt og let for trusselsaktører at bryde ind. Vi taler ikke kun om de sædvanlige cyberkriminelle, men også nationalstater, som har tiden, pengene og kender virksomhedens svagheder. 

Hos Pedab har vi et stort team af eksperter, der arbejder med forretningsrisiko hver dag. Vi oplever, at der er manglende fokus på at tackle omfanget af cybertrusler i vores daglige, digitale interaktioner med andre. Det er nødvendigt med et kompetenceboost inden for  områder som cybertrusler, cyberrisiko og forretningsrisiko.

Styrk bevidstheden omkring it-sikkerhed  

Mens virksomheder gerne investerer i it-infrastruktur, hvor den effektivt optimerer forretningsprocesser og imødekommer kundernes efterspørgsler, er opmærksomheden sjældent rettet mod digitale trusler, som både bringer virksomhedens data og levedygtighed i fare. 

Virksomheder, der har en gennemtænkt dagsorden for cybersikkerhed, fremstår professionelle, selvom de mister stor værdi ved cyberangreb – se bare Maersk-hændelsen i 2017. Modsat Yahoo, som tabte over 300 millioner dollars ved ikke at have en god strategi om at sikre data og være ærlige over for sine kunder om, at de havde lækket alle deres data.

Sammen med vores partnere arbejder vi i Pedabs it-sikkerhedsafdeling med kunder over hele Europa for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af at beskytte deres digitale aktiver.

Det kræver  ikke en revolution, men en systematisk og grundlæggende strategi, der hjælper ledere, udviklere og ansvarsdelegerede. Vi overvåger alarmer og hjælper, når tingene går galt. Vores europæiske kunder opererer på verdensplan, og vi støtter dem 24/7.
 

Vores tre fokusområder ved udarbejdelse af en it-sikkerhedsagenda

  1. Forretningsrisiko hvad er risikoen for direkte eller indirekte tab, som skyldes fejl i vigtige forretningssystemer, processer, procedurer eller hos mennesker?
  2. Omdømme hvad er risikoen for tab eller skade, som er forårsaget af et negativt omdømme af virksomhedens it-sikkerhed
  3. Juridisk risiko hvad er risikoen for tab eller skader på grund af lovovertrædelser eller brud på forordninger, herunder GDPR?  

Vil du vide mere om, hvordan vores sikkerhedseksperter kan hjælpe dig med at reducere forretningsrisikoen? Så tøv ikke med at kontakte os i dag!