Hvad vil du søge efter?

Blog

Så meget mister din virksomhed ved at blive hacket

20 oktober, 2020

Cyberangreb forekommer oftere og i forskellige former. Faktum er, at cyberangreb kan forårsage økonomiske tab og påvirke omdømme i flere år. Fra mistet forretning til bøder og reparationsomkostninger har overtrædelser af datasikkerhed vidtrækkende konsekvenser. IBM Security udgav for nylig udgifterne til en dataovertrædelsesrapport 2019 af Ponemon Institute. Dette analyserer omkostningerne ved indberetning af data fra 507 organisationer i 16 geografiske områder og 17 industrier.

 
I gennemsnit koster hvert databrud $ 3,92 millioner, hvor 25.575 rapporter går tabt. Det tager gennemsnitligt 279 dage, at identificere et databrud. Disse tal er taget fra et globalt grundlag. Landet med de højeste gennemsnitlige omkostninger pr. databrud er USA (med $ 8,19 millioner), og sektoren med de højeste gennemsnitlige omkostninger pr. databrud er sundhedssektoren ($ 6,45 millioner).
  
Livscyklus for datasikkerhed
Typen af bruddet, branche du befinder dig i, region samt organisationsstruktur er alle faktorer, der påvirker, hvor lang tid det tager at identificere og stoppe et brud på datasikkerheden. Rapporten viste, at ondsindede angreb er blandt de mest almindelige og dyreste, men menneskelige og systemfejl er stadig kilden til næsten halvdelen af ​​de databrud, der kommer frem undersøgelsen. I Skandinavien er den gennemsnitlige pris pr. databrud 2,3 millioner dollars. Det er noget lavere sammenlignet med det globale gennemsnit, men svarer stadig til svimlende 24 millioner svenske kroner.
  
Langvarige effekter
En af de største omkostninger forbundet med databrud er tabt forretning. Tab af tillid fra kunder har alvorlige økonomiske konsekvenser, og forretningstab er den største af de fire hovedomkostningskategorier, der bidrager til de samlede omkostninger ved et databrud.
  
Konsekvenserne af et cyberangreb kan vare i lang tid. I denne undersøgelse fandt Ponemon Institute ud af, at 67 procent af omkostningerne opstår i det første år, 22 procent i det andet år og 11 procent efter det andet år. Omkostningerne er højere i stærkt regulerede miljøer (fx sundhedspleje og den finansielle industri). Mens organisationer i et lovgivningsmæssigt miljø med høj databeskyttelse havde 53 procent af overtrædelsesomkostningerne det første år, 32 procent i det andet og 16 procent mere end to år efter overtrædelsen.
  
Hvordan kan din virksomhed undgå dette?
Din virksomhed skal beskytte, identificere, reagere og tilpasses for at undgå cyberangreb. Vil du lære mere om, hvordan du beskytter din virksomhed mod cyberangreb? Tøv ikke med at kontakte os.