Hvad vil du søge efter?

Blog

Skarpe vendinger og stejle skråninger

17 september, 2020

Din virksomhed er klar til digital transformation. Den strategiske vision er godkendt, og alle er begejstrede over de uendelige muligheder, der er blevet muliggjort af den nye teknologi. Hvad nu? Hvornår vil vi høre big bang?

Der vil aldrig være et big bang. En digital transformation sker ikke natten over – det er en gradvis proces gennem mange år. Pedab kalder denne proces for “datadrevet og digital rejse” (se filmen), og du kan forvente en rejse med op- og nedture, uventede skarpe sving og stejle skråninger.

Succesfulde organisationer har en praktisk tilgang til at blive datadrevet og digital. De starter deres rejse med at identificere nøgleområderne og de lavt hængende frugter.

“… måneskud er mindre tilbøjelige til at blive vellykkede end” lavt hængende frugt”-projekter, der forbedrer forretningsprocesser.” T Davenport og R Ronanki i Harvard Business Review

Lær af dem, og start din datadrevne og digitale rejse med et lille projekt, men med fokus på det store bilede. Kig efter et projekt, der sætter kunden i centrum for forretningstransformationen og udvikler en konkret hypotese. På den måde kan du validere det iterativt (Deloitte). Din hypotese kan være så enkel som “kunderne vil købe mere, hvis vi viser billeder af produktet der bruges.”

Denne første pilot skal være enkel, fordi det vil gøre det hurtigere at gennemføre med succes. Kortvarige sejre giver folk mulighed for at skinne, gøre dem stolte og motiverede, og der vil være øjeblikkelige lærdomme, som alle kan sætte pris på og forstå med indlysende takeaways. Kvantificerbare gevinster og hårde tal fungerer bedst.

Byg dit team op med mennesker, der er drevet af formål og motiverede af evnen til at gøre en forskel. Energi, nysgerrighed og optimisme er andre vigtige egenskaber, der er tilpasset en ”lad os gøre det nu”-holdning. Tværfunktionelt team kan godt fungere, men det er lettere med et afdelingsteam.

Et mindre projekt er også den perfekte mulighed for at begynde at opbygge dit eksterne netværk. Tænk igen i mindre skala, så et første skridt kan være lige så let som at deltage i et online fællesskab eller gå på et seminar sammen. Øv networking som du ville med andre færdigheder, og start langsomt. Senere på din rejse har du brug for et økosystem for at vokse og udvide, finde talent og tekniske færdigheder.

“Innovation gennem økosystemer er hvad man skal gøre. Dette er det modsatte af” ikke opfundet her.” Forrester

Start din datadrevne og digitale rejse med det første trin. Det første projekt ridser næppe overfladen af ​​dit digitale potentiale. Nogen sagde, at “halvdelen af ​​udfordringen er at komme i gang.” Dette er så sandt, og endda et mindre projekt, der er afsluttet på en måned, flytter dig så meget tættere på visionen om at være datadrevet og digital.