Hvad vil du søge efter?

Blog

Ved du, hvor sårbar din virksomhed er?

15 august, 2019

Ved du, hvor sårbar din virksomhed er?

Den første kommercielle computer blev introduceret i 1951 af Lyons Electronic Office og var starten på en revolution, der har forenklet vores arbejdsliv markant. I de senere år har vores afhængighed af moderne it-systemer dog også vist, hvor sårbart samfundet er, når ting går galt.

Den digitale rejse 

Vores digitale rejse har over syv årtier skabt en hverdag, hvor vi påvirkes og er afhængige af computerteknologi. Alle computere er nu forbundet og koblet til forskellige netværk, og vores telefoner har flere funktioner, end vi kunne drømme om på en arbejdscomputer for blot år tilbage. Selv uret, ovnen, vaskemaskinen, køleskabet, bilen og andre smarte enheder, vi bruger i hverdagen, er forbundne i et netværk. De arbejder sammen og gør os afhængige af, at ting virker – døgnet rundt. Oplever vi et par sekunders ventetid, bliver vi stressede og oplever små hverdagskriser.

Over 90% af virksomhedsledere er ikke forberedt på at håndtere et cyberangreb, og de forstår ikke cybersikkerhedsrapporter fuldt ud (Hiscox Cyber Readiness Report, 2018). 40% af virksomhedsledere mener, at de ikke er ansvarlige for konsekvenserne ved  et cyberangreb (The global risks report, 2017). Men hvem er så? 

Antivirus er ikke nok 

Når alt er koblet sammen, og vi forventer, at alle systemer reagerer og interagerer på alle tidspunkter af døgnet, er det vigtigt, at dem der har kompetencen hjælper de ledere, der ikke har kompetencen. De fleste ledere er enige i, at man skal investere og modernisere IT for at være konkurrencedygtig, men med it-sikkerhed synes det anderledes. Her tror de fleste, at det at have antivirus og firewall er lig med sikkerhed. Det er en start, men det er ikke nok. En Symantec-leder sagde for et par år siden, at antivirus er død. 

Rentabiliteten og vores konkurrenceevne afhænger af effektiviteten i en organisations processer og rutiner. Derfor bør virksomheder have de nødvendige værktøjer til at optimere kritiske forretningsprocesser. 

Hos Pedab har vi et stort team af eksperter, der hver dag arbejder med forretningsrisiko. Vi oplever, at der mangler fokus på at adressere risikoen for cybertrusler i vores daglige, digitale interaktion med andre. Det kræver et kompetenceløft inden for områder som cybertrusler, cyberrisiko og forretningsrisiko.