Hvad vil du søge efter?

Blog

Sluk for krystalkuglen og find svaret i dine data

21 oktober, 2019

Sluk for krystalkuglen og find svaret i dine data

Vil du vide, hvordan du skaber konkurrencemæssige fordele i fremtiden? Så sluk for krystalkuglen, ignorer mavefornemmelsen og drop andre quick fixes. For svaret finder du ét sted: I din virksomheds data.

I digitale virksomheder er data det blod, der løber i årerne og transporterer ilt rundt. Data er alle vegne i virksomheden og kan bidrage til både at optimere interne processer og udvikle nye forretningsområder og -modeller. Spørgsmålet er jo bare – helt enkelt – hvordan?

Til det har vi et helt enkelt svar. For vi har i halvandet år arbejdet intensivt med DataForBusiness, som bl.a. Dansk Industri, CBS, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet er bærende kræfter bag. DataForBusiness er et værktøj, der via en survey og intuitive dashboards giver virksomheder et overblik over deres databaserede udviklingsmuligheder, samt muligheden for at benchmarke deres forretning op mod andre virksomheder.

Formålet er at hjælpe virksomheder med at kortlægge deres modenhed i forhold til at skabe datadrevet vækst og hjælpe dem konkret i gang. 1100 danske virksomheder har takket ja til at gennemføre forløbet, og best practices er nu etableret.

Første og vigtigste skridt mod en afklaring

Overvej, om din virksomhed er en ’data apprentice’, der endnu ikke arbejder med egne data, eller en ’data horder’, der samler en masse data op, men ikke anvender dem til noget? DataForBusiness er første og vigtigste skridt mod en afklaring af, hvor godt din virksomhed udnytter sine data.

Det er ret enkelt at få et 360 graders billede af din virksomheds evne til at omsætte data til reel forretningsviden. 180 spørgsmål skal besvares af dig, dine ledere og medarbejdere, og herefter kan I få et visuelt overblik over, hvilke parametre I er stærke eller svage på, og hvordan I er placeret i forhold til lignende virksomheder.

Det er i denne proces, at det går op for mange virksomhedsledere, at der er nogle helt specifikke udfordringer, som virksomheden skal arbejde med for at kunne skabe forretningsværdi med data. I kan vælge selv at arbejde med disse udfordringer, eller I kan få hjælp fra certificerede DataForBusiness-  rådgivere.

Næste skridt er at omsætte udfordringer til konkrete action points. Hvilke data kan din virksomhed bruge til hvad, og hvad fortæller virksomhedens data jer om nye, forretningsmæssige muligheder? Hvad har I i forvejen af kompetencer, it-platforme og løsninger, der understøtter jeres fremtidige forretning, og hvad mangler I?

Fra forskning til forretning

Pedab spiller en central rolle i DataForBusiness-regi. Vi har fulgt projektet fra dets spæde start som forskningsprojekt, og vi har drevet mange projekter og workshops baseret på DataForBusiness-værktøjet.

Vi trækker på vores omfattende økosystem af teknologi- og løsningsleverandører, partnere og eksperter, når vi har identificeret, hvem og hvad en virksomhed har behov for at have med i kufferten på sin digitale rejse. Alt sammen med det formål at komme hurtigt frem til værdiskabelse på en tryg og sikker måde.

Vi har gjort os mange erfaringer undervejs. Vi ved, hvor vigtigt det er at komme 360 grader rundt om virksomheden og ikke kun undersøge, om en it-løsning skal skiftes ud med en anden. Vi ved, hvor vigtigt det er at have fokus på strategi, forretning, samt kulturen i virksomheden. Vi ved, hvor vigtigt det er med transparens og troværdighed, hvorfor vores rådgivning er leverandøruafhængig. Vi ved også, at værktøjet fungerer. Det kan vi med al tydelighed se på de virksomheder, der har indløst billet til turen, ligesom vi kan mærke det på vores nabolande, som er nysgerrige for at teste det af.

Er du på High Tech Summit 30.-31. oktober, så slå vejen forbi Pedabs stand, hvor jeg fortæller mere om DataForBusiness. Du kan også møde tre partnere fra Pedabs økosystem, som har hjulpet virksomheder med at omsætte deres data til forretning.

#dataforbusiness